Sorbonne Universitetinin Fransız alimləri tərəfindən aparılan araşdırmaya görə şəkərli içkilər xərçəng riskini 18% artırır.
Demedideme.az xəbər verir ki, araşdırmalar çərçivəsində xərçəng riskini artıran qrupda meyvə şirəsi, meyvəli süt, enerji içkiləri, şəkərli çay və ya qəhvənin yer aldığı müəyyənləşdirilib.
Alimlərin sözlərinə görə şəkərli içkilərin xərçəng riskini artırmasına səbəb qanda şəkərin səviyyəsinin qalxması olur.
Araşdırmanın nəticələri British Medical Journal-da dərc olunub. (publika.az)
17:10 23.08.2022
12:59 04.08.2021
10:09 04.08.2021
08:57 04.08.2021
15:17 30.07.2021
14:55 30.07.2021
12:26 29.07.2021
11:31 29.07.2021
16:38 27.07.2021
14:33 27.07.2021
17:35 26.07.2021
17:17 26.07.2021
14:09 26.07.2021
17:01 22.07.2021
10:56 22.07.2021
Copyright © Demedideme.az | Haqqımızda | Əlaqə